Årets frivillige pris

Sabro IF er især drevet af frivillige kræfter.

Hvis ikke der var mennesker, der frivilligt valgte at bruge en masse tid som træner, holdledere, bestyrelsesmedlemmer og hjælpere på mange andre områder, var det ikke muligt at opretholde en sådan klub.

For at vise påskønnelse af det frivillige arbejde, indstiftede man i 2020 – året for klubbens 50-års jubilæum prisen ”Årets frivillige i Sabro IF”.

Prisen uddeles på årets ”Frivillige fest” og gives til en person, der i årets løb har gjort en ekstraordinær frivillig indsats for Sabro IF.

Alle medlemmer kan indstille personer til prisen, og motivationen for indstillingen sendes til hovedbestyrelsen senest 1. september det pågældende år, og som på sidste møde forinden uddelingen træffer det endelige valg.

I 2021 uddelses prisen til følgende personer:

Lone Kildal, fodbold

Lone er træner for U10/U11 piger, hvor hun har været i 4 år. Udover at klare alt det praktiske på sit “eget” hold, er hun holdleder for U13/U14 drenge. Begge opgaver udføres med stort engagement og ildhu.

Hun er enormt praktisk og struktureret anlagt, hvilket hendes indsigt i brugen af Kampklar (planlægningsværktøj) vidner om. Hun har på fantastisk, pædagogisk vis fået introduceret Kampklar til begge holds forældre, så hun selv og trænerne på U13/U14 drenge kan fokusere på træningen og gennem Kampklar hele tiden har fuldt overblik over, hvilke spillere de har til rådighed til træning og kamp. Lones venlige, men insisterende tilgang til forældrene på begge hold, ser vi i bestyrelsen som grundlaget for et rigtig godt miljø omkring de to hold.

Da drenge træner i Hammel i vinterhalvåret har Lone også brugt sin tid på at lave en køreplan for hele perioden, så forældrene i god tid ved, hvornår de skal stille bil til rådighed.

Desuden er Lone altid imødekommende over for nye trænere og altid parat til at gennemgå mulighederne med Kampklar, så de også kan få glæde af værktøjet.

I 2018 var Lone primusmotor på at få arrangeret C1 trænerkursus for alle trænere i klubben.

Marianne Maarup, håndbold

I det forgangne år har Marianne ageret ”blæksprutte” i håndboldafdelingen. Når vi mangler en træner – så ringer vi til Marianne. Når vi mangler en kasserer – ja, så ringer vi til Marianne. Når vi skal stille et par frivillige til et sponsorarrangement – ja, rigtigt… vi ringer til Marianne.

Sagen er den, at Marianne stiller op og ”leverer varen” når vi som håndboldafdeling har brug for en ildsjæl med mod og evner til at løse alverdens opgaver til gavn for vores medlemmer.

I 2020 blev prisen uddelt følgende tre personer:

Anders Saur, fitness

Allan Rostgaard, gymnastik